Beschrijving
 
VenetiaansZangen dvhn lc
 
REIS SPECIAL!

Naar het boek van Willem Bruls: ‘VENETIAANSE ZANGEN’
5-DAAGSE VLIEGREIS per KLM
15 t/m 19 september 2019
v/a €1195,- p.p.

Goethe: “Architectuur is bevroren muziek.”

Deze Lezersreis wordt begeleid door auteur, dramaturg en opera-kenner Willem Bruls die, als negentienjarige jongen, gegrepen werd door de lagunestad Venetië.

Venetië ís opera!

In het boek ‘Venetiaanse zangen’ laat auteur en dramaturg Willem Bruls ons heel duidelijk zien: Venetië ís opera! Niet alleen is de stad zelf een symfonie van kleuren en vormen en roept het ritme van de gevels onvermijdelijk muziekklanken op, maar Venetië is ook de stad waar de moderne opera is uitgevonden.

Claudio Monteverdi schreef er zijn grote werken en Antonio Vivaldi componeerde er voor de theaters. Zo ontwikkelde het ‘dramma per musica’ zich tot de opera met gezang en aria’s zoals wij die nu kennen. In de Republiek Venetië heerste begin zeventiende eeuw een cultuur van vrijzinnigheid, waardoor opera er kon uitgroeien tot een kunstvorm voor iedereen. Ook na de zeventiende eeuw bleef Venetië een van de belangrijkste hoofdsteden van de opera. De beroemde drama’s van Giuseppe Verdi gingen er in première en Richard Wagner zette er de zinderende liefdesakte van ‘Tristan und Isolde’ op papier.
Venetië is gebouwd op 117 eilanden die via ruim 400 bruggen en zo’n 160 kanalen met elkaar zijn verbonden.

Met Bruls reizen we door zijn onlangs verschenen boek ‘Venetiaanse Zangen’ en door vier eeuwen operageschiedenis. We bezoeken de plaatsen waar de componisten leefden. Op aanstekelijke wijze leert Willem Bruls ons welke uitwerking de magie van Venetië heeft gehad op zijn muzikale bewoners en wat de betekenis is geweest van de componisten voor de lagunestad.
En natuurlijk heeft u ook tijd om zelf Venetië te ervaren op bijvoorbeeld een van de romantische pleintjes met een heerlijk glaasje Italiaanse wijn…

“De toen negentienjarige Bruls werd zo gegrepen
door de stad die het decor van de film ‘Death in Venice vormde,
dat hij besloot erheen te gaan.
Hij boekte een kamer in Grand Hôtel des Bains,
waar het boek en de film zich afspelen.
Een kamer voor één nacht,
meer kon de jonge student zich niet veroorloven”

Voor wie is deze Lezersreis van Dagblad van het Noorden & de Leeuwarder Courant geschikt?
Deze reis is geschikt voor iedereen met een normale conditie en die van wandelen, cultuur proeven, lekker eten en de geschiedenis van de Opera houdt!

NB: het is niet verplicht om abonnee te zijn van een van deze kranten, boekingen gaan op basis van binnenkomst.

Meer info?
Tel: 0592 – 703008 (tijdens kantooruren di-vr 09:00 – 16:30 uur) of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Met veel zorg wordt deze reis samengesteld en begeleid door Gelly Talsma van de Culturele Onderneming, Carla Oortwijn Travel & Events en auteur, dramaturg en operakenner Willem Bruls.

Hartelijke groet,

Gelly Talsma & Carla Oortwijn

 
 
 
Evenement Datum Prijs per persoon Inschrijven