Beschrijving
Lezersarrangement dagblad van het Noorden & leeuwarder Courant

OPENLUCHT-THEATER- SPEKTAKEL “HET MEISJE VAN YDE”  &
per comfortabele touringcar

“Drenthe zet zich op de kaart met Openlucht-Theater-Spektakel ‘Het Meisje van Yde’…”

Eén van de bekendste museumiconen uit de Nederlandse geschiedenis; Het Meisje van Yde.

In een wervelende theatervoorstelling komt ‘Het Meisje van Yde’ tot leven en zijn we getuige van een bijzonder, onverwacht verhaal…

Hoofdrol: Lisanne Dijkstra (bekend door o.a. de productie ‘Anastasia’)
Verteller: acteur Peter Tuinman (bekend van o.a. ‘Soldaat van Oranje de Musical’)
Producent: Hans Langhout
Regisseur: Karin Noeken
M.m.v. toneel- en muziekverenigingen uit Vries en Yde en diverse muzikanten uit de regio!

Het Openluchttheaterstuk is een avondvoorstelling

 

Het verhaal

Eén van de bekendste museumiconen uit de Nederlandse geschiedenis werd in mei 1897 ontdekt in het veen in de buurt van het dorpje Yde. Wie was ze en wat is er met haar gebeurd? Was ze slachtoffer of eigenlijk een heldin?

Nog altijd zijn er veel vragen rondom de dood van het jonge meisje, waardoor ze een van de grootste mysteries van de gemeente Tynaarlo is. Vanaf 12 mei 2018 worden deze vragen beantwoord in een waar theaterspektakel met o.a. Peter Tuinman en aanstormend talent Lisanne Dijkstra. In Yde uiteraard en in samenwerking met het verenigingsleven van Yde en Vries, zoals toneelvereniging Erica, het Bloemenkoor en diverse muzikanten uit de regio.

We gaan er vanuit dat het meisje is geofferd. Maar was dit wellicht haar eigen keuze? Gaat hier een bijzonder verhaal aan vooraf? Wat heeft er toe geleid dat wij haar 120 jaar later op deze manier hebben gevonden? In een wervelende theatervoorstelling komt ‘Het Meisje van Yde’ tot leven en zijn we getuige van een bijzonder, onverwacht verhaal. Het verhaal van een heldin. Mis het niet!

Dit arrangement is tot stand gekomen in samenwerking met:dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant, Festyvals, Gemeente Tynaarlo en Carla Oortwijn Travel & Events

©tekst Carla Oortwijn Travel & Events

 

meisjevanydedvhncatFesTYvals logo mettekst groot 

  
 
 

 

 

 

Evenement Datum Prijs per persoon Inschrijven