Villa Mondriaan met Kunst van Komrij

Beschrijving

Villa Mondriaan

 

Villa Mondriaan opent speciaal haar deuren voor Lezers van Dagblad van het Noorden & de Leeuwarder Courant!

Gerrit Komrij (1944-2012) vond dat kunst aan een spijker moest hangen.
Een brug slaan tussen beeldende kunst en literatuur, zoals Gerrit Komrij bij leven deed, dit gebeurt in Villa Mondriaan in Winterswijk, waar een unieke tentoonstelling loopt ‘Kunst van Komrij’ met kunstwerken uit de privécollectie van Gerrit Komrij en zijn partner Charles Hofman. Gerrit Komrij, geboren Winterswijker, was dichter, veelzijdig literair schrijver en groot kunstliefhebber. Hedendaagse auteurs hebben proza- of poëzie toegevoegd aan de tentoonstelling.

In Villa Mondriaan heeft Piet Mondriaan (1872-1944) vanaf zijn achtste tot zijn twintigste jaar gewoond. Hier ontdekt hij zijn passie voor tekenen en schilderen. Piet Mondriaan was kunstschilder en kunsttheoreticus en pionier van de abstracte en non-figuratieve kunst. In Villa Mondriaan wordt met behulp van hedendaagse middelen het levensverhaal van de kunstenaar verteld.

Foto door Daniël HoitingI Expositiezaal in Vila Mondriaan privé colletie Gerrit Komrij
 
Foto door Daniël Hoiting III Expositiezaal in Vila Mondriaan privé colletie Gerrit Komrij
 
EINDELIJK! DE LAIRESSE IN HET RIJKSMUSEUM TWENTHE

Eindelijk kunt u genieten van De Lairesse. De allereerste overzichtstentoonstelling óóit van Gerard de Lairesse (1641-1711), de belangrijkste schilder náást Rembrandt. Eerherstel voor deze invloedrijk schilder uit onze Gouden Eeuw die, heel bewust, in de 19e eeuw werd afgeschreven omdat hij ‘niet Nederlandsch genoeg’ zou zijn. Tot die tijd was hij echter beroemd en bejubeld tot over de landgrenzen. Met meer dan 60 schilderijen, tekeningen, boeken en natuurlijk de Orgelluiken uit de Westerkerk een grote een boeiende tentoonstelling.

 
 
 
Evenement Datum Prijs per persoon Inschrijven